Hoe werkt het?

 

Individuele workshop:

Maak een keuze uit onze agenda en vul al je gegevens in. Je ontvangt een bevestiging, we weten dat je komt! Op de dag van de workshop loop je bij ons binnen en meld je je aan de bar. Wij wijzen je de weg en maken koffie of thee voor je. Als de groep compleet is krijg je van ons een schort en leggen we uit wat we gaan doen in de workshop. Als je zin hebt in een drankje kan je die bestellen aan de bar, we maken een bonnetje met je voornaam erop, zodat je achteraf kunt afrekenen.

De workshop duurt twee uur, en je eet natuurlijk wat je gemaakt hebt, met je medechefs aan tafel. Leftovers kan je meenemen naar huis, ook zijn er workshops waarin je juist iets voor thuis maakt; wij hebben bakjes en tasjes! Na de workshop en het eten kan je in onze winkel nog producten kopen waar je mee hebt gekookt, en je drankjes afrekenen. Ook kan je hier terecht voor info over andere workshops en je met korting inschrijven.

 

Groepsworkshop

Van reserveren tot het kopje koffie na de workshop. Via de site kun je heel gemakkelijk een reservering plaatsen voor een workshop. Je tikt de datum in, het tijdstip en de workshop van je wens. Het systeem kijkt of de datum beschikbaar is, en zo niet, dan komt er een alternatieve datum in beeld.

Er zijn een aantal keuzes te maken, onder andere over het drankenarrangement ( afkoop van dranken per persoon voor de hele avond) en extra’s zoals schorten.

Als de reservering ( of de optie) bij ons is binnengekomen, ontvang je een bevestigingsmail. We zijn ervan op de hoogte dat je komt! Ongeveer een week van tevoren ontvang je een mail met de vraag om het aantal personen definitief door te geven. Dit is handig voor onze inkoop.

Op de dag van je geboekte uitje:

Bij binnenkomst ontvangen we jullie met huisbakken foccaccia en drankjes naar wens. We hebben bijvoorbeeld een lekkere prosecco in huis, de ideale start van de avond! Als iedereen binnen is, delen we schorten uit en vragen we aan iedereen om de handen te wassen, een sticker te voorzien van voornaam en op het schort te plakken. Zo kunnen we iedereen bij naam noemen tijdens de workshop. Ook als nog niet iedereen elkaar kent in jouw groep, is dit ideaal!

Voordat we gaan koken leggen we uit wat de bedoeling is: de drankjes schenken jullie voor elkaar in, de afwas wordt de hele avond voor jullie gedaan. We leggen uit welke workshop we gaan doen, per gerecht maken we een aantal opmerkingen. Eventuele speciale technieken worden gedemonstreerd. We verdelen de groep in kleinere groepen, die gezamenlijk een gerecht gaan maken. Dit kan je natuurlijk ook zelf doen! Geef dit even aan in het opmerkingenveld bij het reserveren, of mail ons.

Dan gaan we aan de slag! Onder professionele begeleiding kookt iedereen tegelijk aan de gerechten. De koks van Smulweb Kookcollege houden de timing in de gaten en zorgen dat alle gerechten smaakvol zijn.

Bij de meergangen-workshops ga je per gerecht aan tafel. De gangen die na elkaar komen worden dan steeds door de kleine groepjes afgemaakt en geserveerd.Bij de sushi-, tapas-, mezzes- en pinchosworkshop worden alle gerechten gemaakt en op tafel gezet, waarna er gezamenlijk gegeten wordt. Voor toespraken et cetera tussen de gerechten door; neem contact op met ons voor de planning.

Na afloop van het diner sluiten de koks de workshop af met een dankwoord. Eventueel is er dan ook ruimte voor een give-away, dankwoord van organisator of laatste toespraak. Daarna ruimt de groep de tafel af en zetten de koks koffie, hierna is de avond ten einde.